Reserveringen: Introductie en installatie

Het reserveringssysteem van Spont maakt deel uit van de web widget die ook voor weborders gebruikt wordt.

1. Installeer de reserveringsmodule

Ga eerst naar webwidgets om de reserveringsmodule aan te zetten:

Klik hier (https://mijn.spont.cash/website/weborder-widgets)

(Mocht je al met weborders (take-away/bezorg) werken, selecteer dan de webwidget die je in gebruik hebt.)

2. Klik rechts boven op +

Klik rechtsboven op het + en maak een nieuwe aan. Scroll naar beneden voor reserveren. Zet reserveren aan.

schermafbeelding-2021-04-30-om_xbyywf

3. Selecteer openingstijden

Selecteer bij openingstijden het schema voor de gewenste openingsdagen en openingstijden. Je kunt ook een nieuwe maken bij de openingstijden instellingen.

Screenshot 2021-11-01 at 14.22.534. Overige instellingen

Bij aanbetaling vul je het aan te betalen bedrag in. (Dit kan automatisch worden verrekend met de rekening bij inchecken, de aanbetaling wordt dan op de tafel gezet) Wanneer de aanbetaling op 0 wordt gezet wordt er geen aanbetaling gevraagd.

Als je wilt dat de ideal kosten door de gasten betaald worden dan kun je bij transactiekosten een bedrag invullen, dit bedrag komt bovenop de aanbetaling van de gasten.

5. Stel tafels in

Ga dan naar de app tafels in het Spont Systeem: Tafels. Geef aan wat het minimaal aantal toegestane zitplaatsen is aan een tafel en een maximum. Geef dan per tafel aan of deze online reserveerbaar is of niet Selecteer daarna het openingstijden schema Bij Sessie in uren vul je het aantal minuten in dat de tafel wordt ingepland bij een reservering, dus wil je dat de tafel 2 uur geblokt wordt bij een reservering vul dan 120 in.

schermafbeelding-2021-04-30-om_1bx440n

6. Dat was het!

De reserveer onderdeel zal automatisch aan de widget toegevoegd worden als u al met Weborders werkt.

schermafbeelding-2021-04-30-om_7jtku2

Gebruikt u Weborders niet dan dien je de code nog even aan je website toe te voegen, hoe dat moet lees je in dit help artikel: widget plaatsen