1. Helpcentrum
  2. Apps
  3. Tijdklokken & Gebruikers

Tijdklokken & Gebruikers: Introductie en installatie

Met deze app heb je de mogelijkheid om je personeel te laten in en uitklokken via de app. Ook kunnen ze hun pauzes aangeven met als resultaat de urenadministratie van je team direct in je kassa!

Hoe werkt het

HubSpot Video

Inklokken

• Wanneer de app is geïnstalleerd kan het actieve personeel zich eenmalig in "het lock" scherm aanmelden.
  • Ze moeten dan doormiddel van hun pincode (standaard "0000") valideren dat ze daadwerkelijk deze persoon zijn.

Handelingen koppelen aan een gebruiker

• Nadat een gebruiker is ingeklokt kunnen ze voor ze een actie doen op de iPad (bijvoorbeeld een order maken, aanpassen, crediteren of afrekenen) gemakkelijk hun avatar links onder selecteren op de iPad.
  • De iPad weet nu wie de handeling doet, wat mee wordt genomen in bijvoorbeeld de rapporten. Maar ook wordt getoond in de keuken op het KDS bij de productiebon.
  • Wanneer ze direct een nieuwe order maken blijft hun gebruiker geselecteerd om het process te versnellen.
  • Wanneer een andere gebruiker iets wil aanslaan kan hij met een klik van gebruiker wisselen.
  • Hij hoeft dan niet elke keer zijn pincode op te geven. We weten dat hij aanwezig is wat eerder al is gevalideerd met een code.
  • Voor risico vollen handelingen zoals het verwijderen van een order, openen van een kassalade, crediteren (en wellicht in de toekomst meer functies zoals het geven van een korting) wordt wel een code gevraagd.

Let op: Bij het geven van je pincode moet je dus ook eerst je eigen avatar selecteren aangezien we met de pincode valideren of jij inderdaad die gebruiker bent

Pauze en tijdklokken

• Wanneer het personeel zich heeft aangemeld, begint automatisch de timer te lopen.
  • Wanneer zijn gebruiker actief is (blauwe rand) en er opnieuw opdrukt. Heeft hij de mogelijkheid om zijn timer te zien, pauzeren en stoppen.
  • Dit kan ook in het "Lock" scherm door lang op een gebruiker te drukken:

Lock

Ten alle tijden kan je Spont vergrendelen door het te blokkeren via de "Vergrendel" knop in het menu. Wanneer Spont is geblokkeerd, heb je altijd een pincode nodig om door te gaan.

Het dashboard

Wanneer er een fout is gemaakt met het klokken en een timer bijvoorbeeld niet is uitgezet. Kan je dit herstellen in het Dashboard van Spont.

Tevens kan je zien hoeveel uren er per dag, maand, kwartaal of jaar door een gebruiker zijn gewerkt. En hoeveel pauze hij heeft gehouden.

Installeren

Installeren is simpel. Wanneer je de Premium app In en uitklokken installeert is hij gelijk ingesteld en klaar voor gebruikt. Je kunt deze app hier installeren.

Wat verder te adviseren is, is om de gebruikers:

• een foto of avatar te laten kiezen in hun profiel
  • een pincode te laten kiezen in hun profiel (standaard staat deze op "0000")

We zijn erg benieuwd hoe de app bevalt. Heb je vragen laat het ons weten. Verbeteringen zijn altijd welkom via onze feedback portal

Goed om te weten

• In en Uitklokken zit niet standaard bij elk abonnement. Bij de oude 2021 pakketen is het onderdeel van het Pro pakket. Bij de nieuwe pakketen geldt het als een Premium app.
HubSpot Video