Koppel eenvoudig een Yomani ML of Yoximo terminal van Worldline aan spont.
Je dient de volgende stappen te doorlopen.

1. De terminal aansluiten op je Netwerk.
  2. De iPad toevoegen aan de Terminal instellingen
  3. Betaling uitvoeren op SPONT

De Yomani/Yoximo aansluiten op je Netwerk.

• Verbind de Yomani met een LAN kabel met de router.
  • Schakel de Yomani in door de stroomkabel aan te sluiten.

De iPad opnemen in de ECR-instellingen

Voorafgaand controleren we of het ECR-protocol is ingesteld op CTEP.

1. Druk op Stop > OK > Menu om het terminalmenu te openen.
  2. Druk op 3. Terminal Setup > 10. Volgende (0 op het toetsenpaneel).
  3. Druk op 9. Enkel technieker.
  4. Het Enkel Technieker paswoord is 1235789, druk hierna op OK.
  5. Druk op 4. Hardware setting.
  6. Druk op 2. ECR Protocol.
  7. Check het ECR Protocol. Staat dit nog niet op CTEP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 9. CTEP.
  8. Druk tweemaal op OK.
  9. Je bent nu terug in het menu dat start met Communications.
  10. Vanuit dit menu, kies 9. ECR Physical Conf. .
  11. Check de ECR Physical Configuration. Staat dit nog niet op TCP/IP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 2. TCP/IP.
  12. Druk op OK bij TCP Configuration Client.
  13. Voer de hostnaam (het IP-adres) van de iPad waar je spont op gebruikt in. Om dit op te zoeken, ga op de iPad naar Instellingen > Wi-fi > tik vervolgens op het blauwe "i"-pictogram om de netwerkinformatie weer te geven.Je vult elke keer een "gedeelte" van het IP-adres in. In plaats van een punt te typen, druk je na elk gedeelte waaruit het IP-adres bestaat op OK.Bijvoorbeeld: 192 > OK > 168 > OK > 0 > OK > 123 > OK.
  14. Druk bij het volgende lege scherm Hostname op OK.
  15. Druk bij het Poortnummer 9000 op OK.
  16. Je komt terug in het menu. Klik meerdere malen op stop, de terminal zal vanzelf opnieuw opstarten.

Betaling uitvoeren in SPONT

1. Open SPONT op de iPad, als het goed is zie je nu een verandering op de terminal
  2. Selecteer een of meerdere producten
  3. Reken af via de optie PIN
  4. Als het goed is verschijnt het bedrag nu op de terminal, en ben je klaar om te beginnen